COLLITA 2018

Al mateix temps que la primavera astronòmica arribarà el primer volum de contes de Caterina Albert. En seran quatre perquè no fem monuments sinó llibres que puguin córrer cap a vosaltres, lectors. Començarem pel final, amb els contes escrits al tombant dels cinquanta, quan la Víctor tenia prop de vuitanta anys i la ironia envellida com un bon vi. 

Les nostres novetats

Mercè Rodoreda Mirall trencat
Víctor Català Tots els contes 1
Antònia Carré-Pons Com s'esbrava la mala llet
Eva Baltasar Permagel
  •  
  • 1 de 6
  • >

L'autor@ del mes

Antònia Carré-Pons

Antònia Carré-Pons, nascuda a la xarcuteria Cal Carré de Terrassa, aviat s'escapa de darrere el taulell i es refugia en la filologia medieval.

Notícies

Aquest equinocci de primavera ens trobeu a...

27 març al Cafè del Teatre de LleidaTots els contes de Víctor Català, recital amb Blanca Llum Vidal, Maria Bohigas i Montserrat Trepat. 19h

dimecres, febrer 21, 2018 - 19:16 | 0

UNCERTAIN GLORY worldwide reviews

ENGLISH REVIEWS

Read an excerpt in Literary Hub

dilluns, gener 15, 2018 - 18:27 | 0

Cartes elèctriques

Cartes d'un país poc demòcrata

Les Cartes completes de Rodoreda i Sales, publicades el 2008, han suscitat lectures apassionades deu anys més tard i surten citades entre els llibres més importants del 2017 a la Vanguardia.

 

La gran insurrecció dels clàssics demana asil a les biblioteques

Ara i arreu ja no es pretén educar les masses sinó ensinistrar-les, que és tot el contrari, encara que el discurs ho expressi amb una gran discreció: ja no es parla de coneixement sinó de coneixements en plural, un plural que conté tota una ideologia. 

 

Dues línies terriblement paral·leles

A Logroño, el pagès propietari del camp on eren afusellats els "rojos" l'any 36 va fer-ne donació a l'Ajuntament amb la condició expressa de convertir-lo en cementiri. Avui es diu La Barranca, el gestiona una associació i s'hi pot llegir el nom dels 400 afusellats els cossos dels quals han convertit el barranc original en un pla. 

 

Desenterrar un tresor: Un film de Víctor Català

Recordaré sempre la meva primera lectura d'Un film. Era de nits, en un llit gran i nou instal·lat en una casa buida acabada d'ocupar. M'havia costat anys aconseguir el volum després de la sorpresa de saber que existia